Menu Sedum daken/groendak
Tekst - Waarom groene daken

Waarom groene daken?

Bent u al bekend met het fenomeen groene daken? Een groen dak wordt ook wel daktuin of sedumdak genoemd vanwege het geplaatste groen op het dak. Nederland krijgt steeds meer last van wateroverlast en groene daken zijn hiervoor een nieuwe oplossing. Deze oplossing is niet alleen goed voor het milieu maar ook nog eens erg stijlvol! Groene daken vangen namelijk de neerslag uit de lucht op en houden dit water vast in de plantenwortels. Zo voorkomen deze groene daken dat het water de grond bereikt en de riolen overbelast raken. Wilt u uw steentje bijdragen aan het verbeteren van het milieu en de wateroverlast tegengaan? Bekijk dan eens welke soorten groene daken geschikt zijn voor uw woning en laat Goulooze Hoveniers u helpen met het plaatsen van een groen dak!

Voordelen van een groen dak

Wist u dat het plaatsen van groene daken erg veel voordelen met zich meebrengt? Wanneer u uw groene dak combineert met zonnepanelen kunt u het rendement van deze zonnepanelen tot wel 11% verhogen! Een groen dak isoleert de warmte zodat het dak koeler blijft en de omgevingstemperatuur lager is. Door de lagere temperatuur slijten de zonnepalen minder gauw en gaan deze langer mee. Hierdoor bespaart u op de energie en onderhoudskosten van de zonnepanelen. De voordelen van groene daken voor u op een rijtje zijn:

  • Geleidelijke waterafvoer waardoor de piekbelasting op het riool verminderd wordt
  • Constante luchtzuivering voor een schonere lucht
  • Lagere omgevingstemperatuur voor een koeler klimaat
  • Warmte-isolatie waardoor uw binnentemperatuur lager of hoger blijft
  • Geluid isolatie tegen minder omgevingsgeluid
  • Een hogere levensduur van uw dak doordat uw dak beter bestand is tegen weersinvloeden

Waarom groene daken van Goulooze Hoveniers?

Bij Goulooze Hoveniers gaat u voor een superieure kwaliteit van uw groene daken. Onze voorgekweekte sedumdaken zijn 100% onkruidvrij en variëren van kleur. Wij leveren het groen voor het dak kant en klaar af zodat uw dak direct groen is en u direct profiteert van de voordelen. Daarnaast is een groen dak van Goulooze Hoveniers nagenoeg onderhoudsvrij doordat de planten bestand zijn tegen droogte en deze niet extra bewaterd te hoeven worden.

Ontvang subsidie op uw groene dak

Wist u dat u zelfs subsidie kunt ontvangen over u groene daken? Omdat een groen dak niet alleen mooi maar ook goed voor het milieu is bieden veel gemeenten extra subsidies aan voor het aanleggen van een groen dak. Informeer bij u gemeente om erachter te komen of deze subsidie ook voor u geld.

Wilt u meer weten over groene daken of meer informatie over het aanleggen van groene daken? Vraag het Goulooze Hoveniers en kom in contact met onze specialisten. Wij helpen u graag met advies en informatie over de praktische en nuttige groene daken.

Goulooze hoveniers logo
Goulooze hoveniers
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
goulooze-hoveniers-slideshow
Tekst - Offerte links

Goulooze Hoveniers

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.

Contact ons

Goulooze hoveniers logo
Goulooze hoveniers
Tekst - Offerte rechts

Vraag direct een offerte aan

Goulooze hoveniers logo
Goulooze hoveniers
Tekst - Projectenhighlights

Onze projecten

Goulooze hoveniers logo
Goulooze hoveniers

Copyright © 2024 Goulooze hoveniers | Privacyverklaring | Cookieverklaring | Site-Index | Alle rechten voorbehouden | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM